Modificarea are loc în contextul în care Curtea Constituțională a României a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani, în cazul în care își doresc acest lucru.

Astfel, actul normativ prevede că niciun angajator nu poate întrerupe contractul, dacă o angajată dorește să continue activitatea după vârsta standard de pensionare (63 de ani).

„Litera c) a alineatului (1) a articolului 56 se modifică și va avea următorul cuprins:

”c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II.”

2. După alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu următorul cuprins: ”(3) Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condițiile prevăzute la lit. c), teza întâi. ”