Noile reduceri de cheltuieli ar urma sa fie aplicate de la 1 ianuarie 2011, impreuna cu diminuarea indemnizatiilor acordate celor care ingrijesc persoane cu handicap, fostilor detinuti politici, pensionarilor membri ai uniunilor de creatie si revolutionarilor.

Astfel, Guvernul ar urma sa taie indemnizatiile primite de persoanele cu handicap si sa acorde sume fixe lunare, respectiv 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat si 35 de lei pentru handicap mediu.

Tot de la 1 ianuarie 2011 ar urma sa fie taiate si indemnizatiile acordate celor care ingrijesc persoane cu handicap, care sunt in prezent de 400 de lei lunar.

In cazul copiilor cu handicap, familiile acestora vor primi un ajutor de 91 de lei pentru cei cu handicap grav, 68 de lei pentru handicap accentuat si 33,5 lei pentru handicap mediu.

In acelasi timp, Casa Nationala de Pensii nu va acorda nici anul viitor bilete de odihna si nici ajutoare la iesirea la pensie sau la trecerea in rezerva a cadrelor militare.