Potrivit unui document al Ministerului Muncii, o persoana care lucreaza prin teleworking va fi definita ca “orice persoana care lucreaza de la distanta folosind tehnologia informatiei, in cadrul unui contract de munca in care activitatea care ar putea fi efectuata si la sediul/spatiile angajatorului, este efectuata in mod regulat in afara sediului/spatiilor respective”.

Persoanele care vor lucra in regim de teleworking ar urma sa beneficieze de aceleasi drepturi, garantate prin legislatia si prin contractele colective aplicabile, ca si persoanele similare care presteaza activitati in sediul angajatorului. Angajatorul va fi raspunzator pentru luarea masurilor necesare, in special in ceea ce priveste software-ul, pentru a asigura protectia datelor utilizate si prelucrate de persoana care lucreaza in regim de teleworking in scop profesional.

“Persoana care lucreaza in regim de teleworking isi gestioneaza organizarea programului sau de lucru cu respectarea legislatiei aplicabile, a contractelor colective si a regulamentului intern al angajatorului”, se mai precizeaza in documentul MMJS, citat de Profit.ro.