Pretul mediu al benzinei in Romania este de circa 1,25 euro pe litru, conform celor mai recente date facute publice de catre Comisia Europeana (CE).

Printre statele in care pretul benzinei este unul mai scazut fata de media UE se numara si Bulgaria si Cipru, unde ea se vinde cu 1,27 euro, respectiv cu 1,28 euro pe litru.

La polul opus, cel mai ridicat pret al benzinei se inregistreaza in Italia, unde un litru costa, in medie, 1,75 de euro. Italia este urmata in top de state precum Grecia si Olanda, unde litrul de benzina costa 1,74 de euro, respectiv 1,73 de euro pe litru.

In ciuda faptului ca litrul de benzina costa doar 1,25 euro in Romania, atunci cand vine vorba despre cat de multe "plinuri de benzina" poate face un roman din banii de salariu, Romania se claseaza pe penultimul loc al topului, depasind doar Bulgaria.

Dintr-un salariu minim garantat de catre stat, de 162 de euro, un roman poate cumpara putin peste trei plinuri de benzina intr-o luna, daca luam in considerare un "plin" de 40 de litri de benzina.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.