"In opinia mea, este fundamental necesar ca, in perioada urmatoare, actualul Parlament sa adopte doua legi care vor intregi reforma fundamentala a statului. Aceste doua legi sunt: legea sanatatii si Legea reorganizarii administrativ-teritoriale", a afirmat Basescu in Parlament, potrivit Mediafax.

El a spus ca Legea Sanatatii a trebuit retrasa pentru ca a fost prost lansata in dezbatere, dar nu trebuie abandonata, deoarece este nevoie de un control mai puternic al banului public.

In privinta reorganizarii administrativ-teritoriale, Traian Basescu a spus ca face o propunere parlamentarilor sa adopte, prin discutii cu Opozitia, reorganizarea administrativa a tarii.

"Nu poate convinge pe nimeni ca o tara organizata administrativ ca in 1968 mai poate sa corespunda nevoilor de astazi", a afirmat presedintele.

Seful statului a aratat ca sunt aceleasi directii sanitare, agricole, ale serviciilor secrete ca in 1968, iar o asemenea organizare nu mai poate corespunde nevoii de dezvoltare.

Cat ne va costa reorganizarea Romaniei. Tara in care actele nu vor mai fi valabile

El a mai spus ca reorganizare administrativ-teritoriala este cheia care permite cheltuirea mai eficienta a banilor si ar permite o masiva descentralizare a banilor europeni.

"Este un subiect pe care sa-l ganditi si sa-l asezati deasupra prioritatilor dumneavoastra", le-a mai spus Basescu parlamentarilor prezenti.

Potrivit proiectului de reorganizare pus in deybatere publica anul trecut, Romania ar putea avea 8 judete mai mari, in loc de 42, pornind de la actualele regiuni de dezvoltare. In prezent, Romania este impartita in opt regiuni de dezvoltare: Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, Bucuresti si Ilfov.

Vezi pe www.stirileprotv.ro cum ar putea arat harta Romaniei din 2013