Circulatia in judetul Buzau se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii si a viscolului, pe majoritatea drumurilor, in timp ce pe doua sosele nationale si pe patru tronsoane judetene traficul este inchis.

Traficul rutier este oprit in judetul Buzau pe DN 22 Ramnicu Sarat -Braila si pe DN 2C Costesti-Pogoanele-Padina.

Problemele pe DN 22 au aparut inca de sambata seara, cand initial politistii au luat decizia de a interzice circulatia masinilor mai grele de 3,5 tone pe acest tronson, dupa care masura a fost valabila pentru toate tipurile de autovehicule.
Pe celelalte drumuri nationale din judetul Buzau se circula cu dificultate.

Probleme din cauza zapezii sunt si pe drumurile judetene, circulatia fiind oprita pe patru astfel de artere rutiere: DJ 214 A Caragele -Rusetu, DJ 203 Balaceanu -Galbenu (Braila), DJ 102 H Amaru - Caldarusanca - Glodeanu Silistea, DJ 203 K Sageata -Robeasca.

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile care nu permite interventia drumarilor au fost instituite restrictii de trafic si pe drumurile judetene DJ 203 I Pogoanele - Scutelnici si DJ 203 Ziduri -Valea Ramnicului.

Vezi cum se circula pe drumurile din tara pe site-ul CNADNR!

Meteorologii au emis, ieri o atentionare cod galben de ninsori si vijelii valabila in Bucuresti si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii, unde de sambata si pana duminica, ora 23.00, va ninge abundent, iar vantul va avea intesificari, viscolind temporar ninsoarea.

"In intervalul 22 ianuarie, ora 12.00 - 23 ianuarie, ora 23.00 va ninge in cea mai mare parte a tarii, pe arii mai extinse si local mai abundent in regiunile din jumatatea de sud, iar in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vantul va avea intensificari, viscolind temporar ninsoarea", potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Atentionarea cod galben este valabila pentru Bucuresti si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Teleorman, Arges, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Galati, Vrancea, Vaslui, Covasna si partial in Sibiu si Brasov.

Vezi AICI prognoza meteo pana miercuri!