Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca perchezitiile DNA vizeaza reprezentanti ai Carpatica Asigurari, precum si functionari din Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Conform surselor citate, in acest dosar sunt suspectate de fapte de coruptie 11 persoane, intre care un fost director al Carpatica devenit membru al Autoritatii de Supraveghere Financiara si un presedinte al Biroului de Asigurari din Romania care sustineau interesele Carpatica.

Potrivit surselor citate, fostul director al Carpatica devenit membru al ASF si vizat in acest dosar ar fi Radu Mustatea, iar celalalt membru al conducerii societatii ajuns si el la ASF si vizat in dosar ar fi Marian Mirzac.

Grupul Carpatica, din care face parte Carpatica Asig, este controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a pus la dispozitia DNA date despre compania de asigurari verificata, aferente activitatii din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor, absorbita in aprilie 2013 de ASF, a anuntat autoritatea de reglementare.

"Verificarile vizeaza o speta legata de o societate de asigurari. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurari respectiva, aferente activitatii din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurarilor, absorbita de ASF in 29 aprilie 2013. ASF pune la dispozitia organelor de cercetare documentele solicitate, atat din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor cat si, daca va fi necesar, documente ulterioare", a comunicat autoritatea, mentionand ca mai multe detalii vor fi transmise ulterior.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca in ancheta ar fi vizat si Carabulea, care le-ar fi oferit functii lui Mustatea si Mirzac, ajunsi ulterior membru, respectiv presedinte al Biroului de Asigurari din Romania.

Carpatica ar fi trebuit sa-si majoreze capitalul social cu 15 milioane de euro, dar nu a efectuat aceasta operatiune. Cu sprijinul celor doi, care ar fi influentat controlul ASF la companie, companiei Carpatica Asig nu i-a mai fost suspendata activitatea pe piata asigurarilor, potrivit surselor citate.

Aceleasi surse arata ca Mirzac ii transmitea informatii lui Carabulea prin intermediul lui Mustatea.

Perchezitiile au loc la mai multe sedii ale Carpatica Asigurari din municipiul Sibiu, precum si la locuintele omului de afaceri Ilie Carabulea, dar si ale membrilor familiei acestuia, si sunt in desfasurare. De la locuinta din Sibiu a fiului lui Carabulea, unde perchezitiile s-au finalizat, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

Centrul de Afaceri Sibiu este detinut tot de Ilie Carabulea, cladirea, aflata in zona centrala a orasului, fiind realizata din fonduri europene in perioada 2009-2012, valoarea totala a proiectului depasind 87 de milioane de lei.

Procurorii DNA fac, marti, 17 perchezitii in Bucuresti si Sibiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate de dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, fals si instigare la fals

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in aceasta cauza se fac cercetari privind fapte de coruptie si asimilate acestora, printre care asociere in vederea savarsirii de infractiuni, luare sau dare de mita, trafic sau cumparare de influenta, abuz in serviciu contra intereselor publice, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.