"El a explicat acolo ceea ce era de explicat; a spus de ce nu votam noul guvern, a salutat demisia guvernului Boc, lucru solicitat de strada, s-a delimitat de noul guvern, precizand ca inceputul acestuia este unul de rau augur, ministrii fiind numiti fara cvorum si asa mai departe. Eu nu impartasesc opiniile celor care il critica", a adaugat Ion Iliescu.

Fostul presedinte a aratat totodata ca apreciaza evolutia politica lui Ponta si ca nu intelege intepaturile aparute la varful USL.

"Eu sper ca ratiunea sa invinga. Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat. Stiti cand spuneam ca e naravas ca un carlan. Vad acum ca ala mai in varsta e mai carlan…", a afirmat Iliescu, referindu-se la comentariile lui Crin Antonescu, de joi seara.

Gandul: Domnule Iliescu, cum vi s-a parut discursul de ieri al lui Victor Ponta?

Ion Iliescu: Foarte in regula. Il recitesc acum, atent. El a explicat de ce nu suntem prezenti la dezbateri si de ce nu votam noul guvern. A salutat demisia lui Boc, lucru cerut de cei din strada. A spus ca nu este de ajuns o schimbare de forma, ci una de fond. A aratat ca inceputul noului guvern este de rau augur, ministrii fiind numiti fara cvorum. Totodata el a prezentat o serie de proiecte care fac parte din programul nostru, iar daca acest guvern le va promova, e firesc sa le sustinem.

Gandul: Multi l-au criticat pe liderul PSD.

Ion Iliescu: Nu impartasesc opiniile critice la adresa lui Ponta. Eu spun ca a avut un discurs bun, echilibrat.

Gandul: Cu toate acestea, noul sau stil i-a suparat pe liberali. Credeti ca vor aparea tensiuni in USL?

Ion Iliescu: Eu sper sa nu apara. Nu sunt diferente de fond. O diferenta de stil nu poate zdruncina o constructie politica solida.

Citeste interviul integral pe www.gandul.info