Desi au fost 237 de propuneri din 25 de tari, cea a arhitectilor nostri a castigat detasat. Cei care au comandat proiectul si-au dorit "un exemplu de arta gratioasa". Adica au sperat ca cel mai inalt reper din Taichung, al treilea oras al Taiwanului, sa fie unic.

"Ei cautau un simbol al orasului si in acelasi timp al timpului nostru. Noi am incercat sa imbinam elemente care vin din specificul tarii respective si ce inseamna astazi un astfel de simbol”, spune arhitectul Dorin Stefan.

Conceptul a pornit de la forma insulei Taiwan - o frunza. Ideile au inceput sa curga si s-a ajuns la "copacul de bani", despre care traditia asiatica spune ca aduce spor.

Si uite asa, frunzele s-au transformat in opt ascensoare exterioare care ii vor plimba pe turisti pe o sina electromagnetica. Materialul din care vor fi construite este transparent, pentru a oferi o panorama pe masura.

Echipa a fost rasplatita cu 125 de mii de dolari, adica marele premiu din concurs. Vor urma cu siguranta onorariile aferente unei astfel de constructii. Dorin Stefan este doctor in arhitectura si si-a pus semnatura pana acum pe 20 de cladiri de referinta din Bucuresti.