Cine a ajuns astazi la directiile de taxe si impozite s-a inarmat cu multa rabdare. Toti cei care au venit au vrut sa profite de reducerea de 10% oferita in Bucuresti.

De maine, cei care nu si-au achitat impozitele sunt penalizati cu 2% pe luna.

Daca nu ati apucat sa va achitati darile pana astazi, nu ar fi rau sa incercati sa va stingeti datoriile cat mai repede. Incepand de luna viitoare, rau platnicii vor primi somatii, iar din iunie incep si primele blocari de conturi.

In Bucuresti, de pilda, popririle pe cont se pot face si daca nu ati platit impozitul pe primul semestru din 2014, ameninta unele autoritati locale.

Oundjian Hrant, director geneneral DGITL Sector 4: "Intr-o saptamana, facem mii de blocari de conturi, asa ca nu o sa mai avem timp sa analizam: stai ca are 50 de lei nu are 500, deci totul sa face in masa, deci vorbim de blocare in masa. Toti cei care nu achita impozitele si taxele locale vor fi executati silit".

Daca nu aveti timp sau rabdare sa mergeti la ghisee, nu uitati de variantele on line, acolo unde sunt posibile. Spre exemplu, in sectorul 4 din Capitala s-a introdus metoda de plata direct debit. Practic nu trebuie decat sa aveti un cont bancar, iar la data scadenta banca va extrage datoria, fara comision. Si tot in Bucuresti, in sectorul 2, exista asa numitele automate de plata neasistate. Pe baza identificarii cu cartea de identitate platiti cu cardul bancar orice datorie.