"Cred ca tot sistemul de taxe si impozite trebuie regandit pentru 2011. Deocamdata, elaboram optiuni pe care le oferim lumii politice, care trebuie sa decida in acord cu partenerii sociali, pentru ca e nevoie de consens. (...) Din punctul meu de vedere, subiectul cota unica este deschis", a spus Vladescu, citat de Mediafax.

El a punctat ca, in ceea ce priveste TVA, optiunile sunt inchise, intrucat nu poate fi luata in calcul o noua majorare a acestei taxe.

Vladescu a precizat ca elaborarea bugetului pe 2011 va incepe cel mai probabil in luna august, dupa ce vor fi conveniti indicatorii pentru urmatorii ani cu expertii FMI si vor incepe discutiile privind strategia fiscala cu noul consiliu fiscal, care va fi definitivat saptamana viitoare.

Ministrul a reamintit ca prin intelegere cu FMI vor fi disponibilizati pana la finele anului 70.000 de bugetari, dar a adaugat ca fiecare institutie si autoritate va face propria evaluare a schemei de personal, iar autoritatile locale vor intra pe standardele de cost si de personal.

Potrivit oficialului MFP, Ordonanta de Urgenta privind normele de cheltuieli ale administratiei locale va fi aprobata saptamana viitoare.

El a adaugat ca prin acest act normativ vor fi reduse, cel mai probabil, si cotele defalcate care merg la autoritatile locale, dar nu s-a decis inca varianta finala.