In acest an, Parcul Cismigiu devine din nou taramul povestilor de iarna, prin intermediul ArCuB si al Primariei Capitalei.

Chiar de la intrarea in parc, bradul de Craciun va ura "bun venit" tuturor, alaturi de indragite personaje de basm.

Casutele special amenajate vor asteapta oaspetii cu bunatati si suveniruri de sezon.

Intr-un spatiu magic, creat special pentru sarbatorile de iarna, vizitatorii vor putea admira Bradul, Sania Mosului, Ieslea Nasterii Domnului si Casa lui Mos Craciun (Fabrica de ingeri din Chioscul central al Parcului Cismigiu).

Pe scena amenajata langa patinoar vor canta colindatori, coruri laice si religioase, trupe folk si pop-rock, precum si numerosi solisti indragiti.

Printre artistii care vor urca pe scena vor fi: Directia 5, Narcisa Suciu, Radu Ille, Hara, Gabriel Cotabita & Andrei Tudor Band, Ioan Gyuri Pascu, Bere Gratis, Brass Quintet si Corurile Sound, Evangelia, Consonance.

Ce s-a intamplat in alte orase?

Cu bugete mai sarace decat anul trecut, autoritatile au anuntat oficial ca am trecut pragul de iarna si au dat startul la iluminarea traditionalului brad de Craciun.

Dupa parada militara, centrul Timisoarei s-a mutat intr-un basm de iarna cand in bradul urias luminile s-au aprins odata cu alte 450.000 de beculete.

Dupa concertul care a incheiat seara, timisorenii au mai zabovit pe la tarabele targului de Craciun.

Si la Cluj ghirlandele s-au aprins imediat ce a venit intunericul. Un foc de artificii a completat seara.

Prin targul de Craciun de la Arad, vizitatorii faceau eforturi sa reziste frigului si ploii. Unii s-au incalzit cu un pahar de vin fiert si-au amanat toate cheltuielile, pentru o zi mai prietenoasa.

Cu un spectacol de muzica populara si cu un brad in centrul orasului, 1 Decembrie a fost sarbatorit si la Targu Jiu.

In bugetul de austeritate, edilii din Pitesti n-au gasit bani decat pentru un brad de 20 de metri, pe care l-au aprins dupa defilare. Chiar si asa, strazile orasului vor fi luminate de 500.000 de leduri si peste 1 milion de beculete.