In prag de alegeri, oficialii au hotarat sa le acorde datornicilor o perioada de gratie de sase luni ca sa faca rost de bani. 

Ministrul muncii, Mariana Campeanu, recunoaste ca masura ii avantajeaza pe cei nevoiasi, care nu au bani de paine, dar si pe cei care, desi traiesc in lux, stau cu mana intinsa la stat. 

Vestea a ajuns repede in cartierul Meteor din Targu-Jiu, faimos pentru palatele cu turnulete ale romilor.  Ludica Mihai sta intr-un asemenea palat. Are 600 de metri patrati, pentru care ar trebui sa plateasca 1800 de lei impozit la stat. Se vaita ca n-are cum sa dea acesti bani si se bucura ca va primi din nou ajutor social.  Ludica sustine ca si vecinii ei sunt la fel de saraci, in ciuda caselor impozante in care locuiesc. 

Ministrul Muncii sustine ca masura e buna pentru saracii tarii, dar admite ca printre ei se pot strecura si impostori. 

Odata trecuti din nou pe lista celor care primesc ajutoare de la stat, romii, unii dintre ei cu limuzina si palat, ar mai avea o dorinta. Sa le fie calculat impozitul pe locuinta doar pentru parterul cladirii, nu pe toate etajele, ca sa dea mai putini bani la stat. 

Peste cateva saptamani autoritatile vor incepe sa stranga din nou cererile pentru ajutoarele sociale, de data asta dupa noile reguli, si atunci vor vedea cati solicitanti sunt si de cati bani de la buget au nevoie.  Ultimele cifre aratau ca aproape 700.000 de romani primesc ajutor de la stat. Dintre ei, 40.000 au ramas temporar fara acesti bani pentru ca nu si-au achitat impozitele.