S-au ridicat probe si "au fost realizate activitati de examinare si identificare a persoanelor decedate la INML, pana in acest moment existand date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML".

De asemenea, "au fost verificate persoanele internate in unitatile spitalicesti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate. Totodata, cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economico - Financiare au fost verificate activitatile comerciale desfasurate in incinta clubului unde a avut loc evenimentul".

Cercetarile la fata locului si identificarea decedatilor vor continua duminica. Tot duminica vor fi efectuate autopsiile medico-legale, dispuse de procuror. De asemenea, vor avea loc audieri ale posibililor martori.

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 27, majoritatea neavand acte asupra lor, in timp ce raniti sunt peste 155. La nivelul MAI a fost activat codul rosu pentru situatii de urgenta.

Ancheta tragediei a fost preluata de Parchetul General, unde vor fi audiati martorii, organizatorii si toti cei implicati in tragicul eveniment de aseara. Din ordinul procurorului general al Romaniei, investigatiile vor fi facute de trei procurori, iar expertii in securitate miniera de la Petrosani vor stabili cum a izbucnit incendiul.

Procurorii considera cazul unul complex, in care e nevoie de cooperarea specialistilor din mai multe institutii ale statului – atat cei in securitate miniera, cat si medicii legisti, criminalistii sau SMURD-ul. Anchetatorii mizeaza pe specialistii de la  Petrosani pentru a afla cum a izbucnit incendiul si cum s-a propagat. Aceiasi specialisti au aflat acum 5 ani si care au fost cauzele incendiului de la Maternitatea Giulesti.

Procurorul general, Tiberiu Nitu, spune ca s-a inceput urmarirea penala pentru faptele de omor calificat si distrugere calificata, pentru inceput. Referitor la patronii clubului, el spune ca „momentan e prematur sa ne pronuntam cu privire la luarea unor decizii”. „ De regula se urmareste fapta mai grava si vedem, in functie de cursul anchetei, la ce concluzii ajungem”, a mai declarat Tiberiu Nitu