Cei din asociatie spun ca, in principiu, in acest proiect sunt incluse medicamentele necesare in tratatea infertilitatii. Ei sustin ca pot strange in cosul de medicamente si alte produse pentru tratarea unor boli grave cum ar fi cancer sau diabet, daca aceste doctorii sunt scumpe si rare.

Sunt si conditii: medicamentele donate vor fi obligatoriu in ambalajul original, pe cat posibil neincepute, cu data expirarii vizibila. Pilulele vor fi donate doar persoanelor care dovedesc, cu o reteta parfata de medic, ca au nevoie de ele.

Cei de la Agentia Nationala a Medicamentului spun ca proiectul nu este viabil, pentru ca este in joc siguranta medicamentelor pentru care acestia nu pot garanta.

Ramona Dumitru, de exemplu, a urmat un tratament de stimulare ovariana. Si-a cumparat singura medicamentele, dar, pentru ca nu le-a folosit pe toate, vrea sa faca fericita o alta femeie. Asa ca ar fi dispusa sa se alature asociatiei "S.O.S. Infertilitatea".

Pe de alta parte, pe Internet se fac deja trocuri de pastile intre bolnavii sarmani, fara ca cineva sa monitorizeze fenomenul.

In schimb, in unele farmacii din Franta exista de mult un "cos cu medicamente" in care oamenii lasa pilule care ajung in tarile subdezvoltate.