"Muzeul deschis publicului este menit sa reformeze memoria colectiva, sa redea adevarul istoric, avand si un rol de a dezvolta cultura economica", a spus Isarescu.

Vizitatorii vor putea vedea si Galeria guvernatorilor, aflata la etajul I al cladirii, si probabil si Sala Consiliului.

Isarescu a aratat ca restaurarea Palatului Vechi a fost o lucrare extrem de complexa, dar constructorii si arhitectii cu care a colaborat au dat dovada de ingeniozitate.

"Daca mi-au iesit cateva fire albe in plus in acesti ani, nu a fost din cauza colaboratorilor, ci a complexitatii lucrarilor", a spus Isarescu.

El a reiterat nevoia renovarii centrului vechi al Capitalei si reintroducerea acestuia in circuitul turistic.

"Necazul cu aceasta tara este ca a trecut printr-o ruptura de 60 ani. Refacerea istorica este dificila, nu numai arhitectural, dar, cum vedeti, si economic", a spus Isarescu.

El a reamintit ca arhitectii francezi care au construit Palatul Vechi al BNR sunt aceeasi care au proiectat si Atheneul Roman, pe care l-a definit punctul de plecare al construirii "Micului Paris".

Muzeul BNR gazduieste o colectie numismatica, unde pot fi vazute monedele aflate de-a lungul timpului in circulatie pe teritoriul Romaniei, incepand cu monedele cetatilor grecesti din secolul V i.Hr.

Palatul Vechi al BNR este situat in centrul istoric al Capitalei, fiind ridicat, in anul 1890, in cea mai veche zona comerciala a orasului.