"Astazi, din punct de vedere legislativ, vreau sa modificam prin ordonanta de urgenta si sa clarificam competenta legislativa. (...) Adoptam ordonanta de urgenta prin care dam putere direct celor de la ISU, nu autoritati locale, nu altcineva, sa verifice aceste localuri in care au loc actiuni care implica foarte multa lume, sa le verifice din punctul de vedere al respectarii conditiilor privind protectia impotriva incendiilor si a catastrofelor si sa ia pe loc masura inchiderii acestora, sigilare, pana la momentul la care isi indeplinesc conditiile", a declarat prim-ministrul.  

Ponta a precizat ca actul normativ are un singur articol potrivit caruia ISU poate inchide pe loc, cu sigiliu, un local sau club care nu respecta legislatia in materie pana la remedierea situatiei.  

"O sa punem la dispozitie si textul ordonantei. (...) Este un singur articol care da dreptul legal celor de la ISU sa inchida, cu sigiliu, cum stie sa faca ANAF-ul cand e cazul, acele localuri si cluburi care pun in pericol viata celor care participa (la diverse evenimente - n.r.), pana la momentul la care isi indeplinesc conditiile. Si le indeplinesc, foarte bine, se redeschid. Nu vrea nimeni sa opreasca cluburile si discotecile din Romania. Vrem sa oprim cluburile si discotecile care au potential de a deveni cimitire, cum s-a intamplat vineri seara", a aratat premierul.  

El a subliniat ca in cazuri speciale trebuie luate masuri speciale.  

"Pe de o parte, avem iresponsabilitate si lacomie din partea celor care desfasoara activitati comerciale in care sunt implicati foarte multi oameni. Pe de alta parte, masurile dure nu putem sa le lasam doar la autoritatile locale, pentru ca nu au capacitatea de a le implementa", a sustinut Ponta.