Primele informatii furnizate de politisti arata ca jaful a avut loc in noaptea de miercuri spre joi, in jurul 03.00, la o filiala a Bancii Transilvania din cartierul Racadau din municipiul Brasov.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov, Liviu Naghi, a declarat ca, potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi ale bancii, in unitatea bancara au intrat doua persoane care au fortat usa de acces.

Conform sursei citate, cei doi au desprins apoi cutia de valori si au fugit, lasand la locul faptei mai multe obiecte, printre care si ranga cu care au actionat. Dupa ce au furat caseta de valori care cantareste aproximativ 50 de kilograme, cei doi atacatori au fugit din banca, interventia acestora durand aproximativ 40 de secunde.

In aproximativ cinci minute de la declansarea alarmei, la fata locului a ajuns o echipa de la firma de paza cu care banca avea contract, insa hotii fugisera.

Banca Transilvania a informat, dupa producerea incidentului, ca suma sustrasa este asigurata, astfel incat nu sunt riscuri de pierdere nici pentru clienti, nici pentru banca. De asemenea agentia din Brasov este deschisa si la dispozitia clientilor.

La ora transmiterii acestei stiri, politistii fac cercetari la fata locului, iar cei doi suspecti sunt cautati.