Programul zilei

12:00 - Natatie (Olympic Park – Aquatics Centre) - 100 m liber (masculin), calificari: Norbert Trandafir

Sportivul a ratat, marti, calificarea in semifinalele probei de 100 de metri liber la natatie, desi a fost primul in seria sa, la Jocurile Olimpice de la Londra. 

Norbert Trandafir a luat startul in seria a cincea, pe culoarul patru, si a incheiat cu timpul de 49.02 secunde, pe primul loc, cel mai bun timp personal in 2012. Din pacate, performanta sa a fost insuficienta pentru calificarea in semifinale, in care au ajuns primii 16 sportivi cu cel mai bun timp din 60 inscrisi. 

Finala probei va avea loc miercuri. 

Pana in prezent, in primele probe olimpice la natatie cu sportivi romani la start s-au inregistrat doar ratari, dupa cum urmeaza: Alexandru Coci, serii la 200 metri fluture, Camelia Potec, serii la 200 metri liber si 400 metri liber, Dragos Agache, serii 100 metri bras.  Camelia Potec va lua startul si in proba de 800 de metri liber.

12:30 - Scrima (ExCeL - South Arena 1) - floreta individual (masculin), primul tur - Radu Daraban – Nicholas Edward Choi (Hong Kong)

Radu Daraban s-a calificat, marti, in turul doi ale probei de floreta individual din cadrul concursului de scrima. Daraban l-a invins, in runda inaugurala, cu scorul de 15-8, pe sportivul Nicholas Edward Choi (Hong Kong).  Radu Daraban il va intalni, astazi, de la ora 13.50, pe italianul Valerio Aspromonte.

12:50 - Canotaj (Eton Dorney) - recalificari 8+1 (feminin): Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu, Viorica Susanu (componenta echipajului poate suferi modificari),

Echipajul feminin de 8 plus 1 al Romaniei s-a calificat in finala la JO. Sportivele noastre au luat startul pe culoarul 4, alaturi de Germania, Marea Britanie, Australia si Olanda.  La primul punct de control intermediar, la 500 de metri, Romania se afla pe locul secund, la 1.000 si 1.500 de metri tot pe doi, pentru a incheia cursa pe aceeasi pozitie, cu timpul de 6:16.16.  Cele patru echipaje calificate in finala, in care au ajuns direct din serii SUA si Canada, sunt Olanda (6:15.36), Romania, Australia (6:18.63) si Marea Britanie (6:21.58). Finala probei este programata in 2 august.

18:30 - Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - finala - echipe feminin: Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Raluca Haidu, Diana Bulimar, Larisa Iordache;

21:40 - Polo (Olympic Park – Water Polo Arena) - grupa B: Romania - Statele Unite ale Americii;

22:00 - tenis de masa (ExCeL - North Arena 1) - simplu masculin, sferturi de finala: Adrian Crisan - Chih-Yuan Chuang (Taiwan).