La ghisee, proprietarii sunt amenintati cu penalizari de intarzieri, desi multi n-au primit nici acum acasa plicul de la Fisc. Odata ajunsi la Administratiile Financiare, oamenii trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si sa vina numai cu bani gheata.

Romanii cu venituri din chirii platesc de anul acesta, pe langa impozitul de 16%, si o contributie la sanatate de 5,5%.

Prima transa trebuia achitata pana pe 25 martie, insa oamenii fie n-au fost instiintati cat au de platit, fie au primit calcule gresite.

Povestea impozitului pe chirii arata cat de prost organizate sunt institutiile din Romania. In septembrie 2013, taxa a fost introdusa de Ministerul Finantelor. Fiscul ar trebui sa o colecteze, doar ca in jumatate de an nu a fost in stare sa puna la punct un program informatic care sa le si se spuna contribuabililor cat au de platit.

Cireasa de pe tort a venit saptamana trecuta cand o directoare de la ANAF a spus ca oamenii ar trebui sa isi calculeze singuri datoriile catre stat, chiar daca Fiscul nu este in stare.

Cine n-a platit pana pe 25 martie , teoretic va primi penalizari, chiar daca multi n-au primit acasa plicurile cu deciziile de impunere. Este vorba de 508.000 de scrisori care vor fi trimise d-abia de acum incolo. In administratiile financiare este confuzie totala.

In cele din urma, Ministru Finantelor a deci sa nu mai le ceara penalizari de intarziere celor care au de platit impozitele pe chirii.