Ora 12:00. Sedinta de guvern a inceput in absenta ministrului mediului Laszlo Borbely, aflat in strainatate. In acelasi timp DNA anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva consilierului sefului de la mediu pentru cumparare de influenta. Procurorii sustin ca la inceputul anului, la rugamintea unui om de afaceri, consilierul ar fi intervenit pe langa Borbely pentru a obtine cateva avantaje de la "Regia Autonoma Apele Romane".

Coincidenta sau nu, sedinta de guvern a fost scurtata. Mai multi ministri, in frunte cu premierul Emil Boc au fost chemati la Cotroceni. Chiar daca s-a discutat despre absorbtia fondsurilor europene, cazul Borbely nu a trecut neobservat.

Imediat, acelasi Borbely - aflat in Polonia la o reuniune pe teme de mediu- a fost chemat la Bucuresti. Chiar daca liderii UDMR dadeau asigurari ca ministrul lor este curat.

"Eu cred ca domnul ministru si-a facut treaba si are sustinerea mea in continuare. Sunt convins ca aceste zvonuri vor fi demontate si se va demonstra ca nu sunt adevarate"
, a spus Kelemen Hunor, presedintele UDMR.

Ajuns in capitala, Borbely a mers de la aeroport direct la Palatul Victoria, unde a discutat cu Marko Bela si Kelemen Hunor. In paralel cu evenimentele politice, anchetatorii isi vedeau de investigatii.

"Nu am niciun fel de implicare in aceasta poveste, ceea ce apare in comunicatul DNA este nefondat. Justitia este libera sa isi faca datoria", a spus Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Ministrul mediului este acuzat ca ar fi beneficiat de servicii gratuite de amenajare a unui apartament, din partea unei firme, in schimbul influentei sale in atribuirea unor contracte. Contravaloarea acestor servicii este de aproximativ 20.000 de euro.

Pe de alta parte, procurorii DNA au efectuat o perchezitie, in aceasta dimineata, intr-un imobil care ar apartine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, in dosarul in care se fac cercetari privind un presupus trafic de influenta.

Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat, marti seara, ca nu a primit nicio instiintare de la Directia Nationala Anticoruptie privind vreo acuzatie oficiala impotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind in continuare membru cu drepturi depline al Guvernului.

Nu in ultimul rand, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astazi ca ministrul mediului are in continuarea sustinerea politica a Uniunii - fiind convins ca acuzatiile la adresa acestuia se vor dovedi false.