In premiera, fiecare bulevard este altfel decorat. In plus, in Piata Roma, dar si in Piata George Enescu sau la pasajul de la Universitate, mai multi brazi au fost impodobiti.

Odata cu aprinderea luminilor de Craciun au inceput si targurile de sarbatori: atat in parcul Cismigiu, cat si in centrul istoric, in Piata Constitutiei sau in Parcul Unirii veti gasi produse traditionale, vin fiert sau decoratiuni.

Si celelalte orase din tara si-au schimbat infatisarea, insa autoritatile sustin ca au incercat sa nu risipeasca prea multi bani.

Orasul Cluj-Napoca este feeric luminat de 7 kilometri de ghirlande si sute de figurine: oameni de zapada, ingeri si Mosi Craciun sositi in avas. Pentru toti, primaria a platit peste 800.000 de lei.

De sarbatori, Timisoara este luminata cu aproape 500.000 de beculete si 10 kilometri de ghirlande. Ornamentele au costat mai putin de jumatate fata de Cluj-Napoca. Si oricum, autoritatile au gasit sponsori pentru 60% dintre cheltuieli.

Sunt insa si orase mari in care ornamentele nu au fost aprinse deocamdata, ca sa consume cat mai putin.

La Iasi, beculetele colorate vor straluci cu trei saptamani mai putin ca anul trecut. Apoi, primaria n-a mai cheltuit un leu pe ghirlande, pentru ca le va folosi pe cele vechi. Totul, pentru ca factura la electricitate sa nu treaca de 100.000 de lei.

La Constanta, primarul a anuntat ca doar 10% dintre strazile orasului vor fi impodobite.

De departe, cel mai econom primar ramane cel din Sibiu. N-a dat inca drumul instalatiilor, le foloseste pe cele din 2007 si si-a propus sa nu dea mai mult de 75.000 de lei pe factura de curent.