"Am facut o lista scurta, sunt 12 persoane care au venituri de pe conturile din Elvetia, conturi care insumate fac 50-60 de milioane de euro", spune seful ANAF, Sorin Blejnar, prezent in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", de la Pro TV.

80.000 de informari

Blejnar spune ca ANAF are 80.000 de informatii referitoare la persoane care, in perioada 2007-2010 au obtinut venituri din conturi din strainate. "Nu inseamna 80.000 de persoane, o persoana a putut sa realizeze venituri si in 2007, 2008, 2009 si in 2010", adauga acesta. In plus, oamenii de afaceri prezenti in topurilor celor mai bogati romani pot intra "intr-o categorie de risc".

Chiar si asa, Blejnar spune ca pe lista celor 12 persoane nu se afla nicio persoana politica nici din topul celor mai bogati romani. "Noi acum facem o baza de date sa putem impozita aceste persoane fizice care au incasat aceste venituri si care inca nu stim daca le-au incasat", spune Blejnar.

Ce sanctiuni risca cei care nu-si declara veniturile

Seful ANAF spune ca, in cazul in care persoanele investigate nu si-au declarat veniturilor, castigurile acestora vor fi impozitate cu 16% si penalizate aferent perioadei pentru care nu s-a platit impozit pe venit. Se poate ajunge chiar la sesizarea Parchetului daca faptele sunt de natura penala.