Pe langa acestea, alte taxe deja existente au fost majorate, precum impozitele si taxele locale.

Pentru a le impune, Guvernele Ponta I si II au modificat Codul Fiscal de 14 ori, din luna mai 2012 pana in prezent, ceea ce ar insemna in medie o data pe luna. Majoritatea modificarilor au fost facute in sensul cresterii taxelor si impozitelor, cu exceptia celei care a vizat scaderea TVA la paine. Vizate au fost mai multe categorii de contribuabili, incepand de la micii fermieri, pana la posesorii de iahturi sau automobile de teren cu motoare de peste 3.000 de cmc.

Ca urmare, in Codul Fiscal au fost introduse mai multe tipuri de taxe si impozite, de la taxa pe monopolurile naturale, pana la accize mai mari regasite in pretul berii.

 Numai in 2013, au fost publicate in Monitorul Oficial mai multe ordonante si legi de modificare a Codului Fiscal, intre care ordonantele 8 si 16, legile 127 si 168. Unele actel normative introduc noi taxe, altele le majoreaza pe cele existente deja.

 Nici divortul amiabil nu mai este gratuit incepand din acest an. In goana dupa bani, Guvernul Ponta a introdus o taxa pe divortul administrativ. Astfel ca Legea 127/2013 privind aprobarea OUG nr. 121/2011 stabileste o taxa de 500 de lei pentru cuplurile care decid sa se desparta pe cale amiabila prin intermediul ofiterului starii civile. Taxa se va plati la primarie. Numai la Primaria Sectorului 1, in primele sase luni ale acestui an aproape 60 de cupluri au divortat la Directia Generala de Stare Civila si Evidenta a Persoanei Sector 1.

Vezi lista completa pe www.gandul.info.