Luni seara, dupa intrevederea de la Vila Lac 1, Basescu era convins ca a castigat partida, mai ales ca Boc ii daduse asigurari, si in discutiile tete-a-tete, si in de fata cu presedintii de organizatii ca este dispus sa plece de la guvern si chiar de la partid, daca i se cere, .

Daca pe tot parcursul zilei au existat speculatii cu privire la schimbarea lui Boc cu un premier independent, marti seara, acesta a declarat, dupa intalnirea cu parlamentarii PDL, ca nu s-a discutat concret despre inlocuirea sa.

Marti dimineata, lucrurile s-au schimbat: Boc a transmis ca ideea demisiei nu îi mai pare una de succes si ca riscurile pentru PDL sunt prea mari.

Citeste intreaga poveste pe www.gandul.info!

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri seara, dupa intalnirea avuta la Parlament cu parlamentarii PDL, ca toate speculatiile privind un premier sunt "in afara realitatii, pentru ca nimic nu se va lua in discutie la nivelul coalitiei, pana dupa ce se termina alegerile UDMR".

Declaratia presedintelui Traian Basescu a venit dupa o serie de intalniri de taina cu mai marii PDL. Desi pana acum Basescu nu a avut reuniuni cu niciunul dintre partidele din coalitie, seful statului a spus ca a inceput o serie de discutii cu formatiunile politice.

Cat despre un deznodamant, Basescu a dat si un termen: saptamana viitoare, dupa congresul UDMR, in care va fi aleasa, noua conducere.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, dupa intalnirea grupurilor parlamentare ale PDL cu presedintele Traian Basescu, ca nu s-a pus in discutie reconfirmarea in functie a premierului Emil Boc, ci au fost abordate variantele pentru recastigarea increderii in Guvern, relateaza Mediafax.

Elena Udrea a mai aratat ca "discutia nu s-a inchis in interiorul partidului", mentionand ca au fost luate in calcul toate variantele si ca partidul trebuie sa se mai gandeasca.

Potrivit lui Udrea, la intalnire au fost opinii si pentru varianta unui premier tehnocrat, dar si pentru un premier politic si ca nu a fost un curent majoritar si "fiecare a avut puncte de vedere transante".

Citeste mai mult despre acest subiect pe www.stirileprotv.ro!