Paguba ar fi rezultat din folosirea, pe parcursul a patru ani, a unor aparate de joc de noroc pentru care nu s-a platit licenta.

Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva Loteriei Nationale, dar si a celor trei firme grecesti care au avut contract cu aceasta pana in 2013. Impreuna au adus si folosit peste 6.000 de aparate de joc, tip slot machine, fara sa aiba licenta pentru ele.

''Se platea o taxa de licenta pe fiecare slot machine din Romania de 2.000 de euro. Loteria Romana opera pe vremea aceea 6.200 de aparate fara licenta, pentru jocurile care nu sunt monopol de stat are obligatia sa plateasca licenta. Deci vorbim de o paguba la bugetul de stat de 6.200 de aparate inmultit cu 2.000 de euro si inmultit cu patru ani", a spus presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazionouri, Sorin Constantinescu.

Anchetatorii spun ca prin lipsa licentelor si implicit neplata unor taxe, cei in cauza nu au virat in bugetul de stat impresionanta suma de 100 de milioane de euro.

Acum, in agentiile Loteriei Nationale nu se mai gasesc acele aparate. Au fost inlocuite cu altele, de la o alta firma. Acestea functioneaza legal. Legat de aceasta ancheta, Loteria Romana a refuzat sa comenteze, dar a facut o precizare: "Va comunicam ca C.N. 'Loteria Romana' S.A. nu are conturile blocate".

Procurorii vor continua audierile si investigatiile in acest caz urmand sa stabileasca daca isi indreapta ancheta inspre fostii directori ai Loteriei Nationale sau nu.