Desi constructorul a adus pe santier 50 dintre cei mai harnici si mai dedicati muncitori care sa dea la lopata, lucrarile avanseaza cu greu pentru ca nimeni nu stie cu exactitate ce se afla sub picioare si arheologii au pentru prima data ocazia sa priveasca atat de adanc in istoria Bucurestiului.

Prezentul in care orasul urla dupa un loc de parcare se intalneste cu trecutul acoperit inca de pamant. In zona in care Primaria vrea sa construiasca un pasaj subteran pentru 300 de masini, au intaietate arheologii. Municipalitatea le-a oferit sansa sa se desfasoare cu niste conditii, plus un termen limita. In final autoritatile vor sa aduca inapoi statuile mutate in parcul Izvor si sa creeze o piateta aerisita.

Arheologii spun ca se asteptau sa gaseasca in zona respectiva ruinele Academiei Sfantul Sava.

De partea cealalta, autoritatile anunta ca proiectul nu este in pericol si ca, in cel mai bun caz, vestigiile vor fi integrate in viitoarea constructie.

Mai pe romaneste, cei care vor parca la Universitate, ar putea plati odata cu parcarea si accesul intr-un veritabil muzeu. Deja au fost gasite ziduri groase de sustinere ale fostei academii, pavaje de la 1800, conducte de apa si de canalizare.