Examenul de bacalaureat va incepe in 6-8 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmata in 8-10 iunie de proba B - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 10-17 iunie de evaluarea competentelor digitale, proba D, si in intervalul 20-23 iunie de proba C - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Ministerul Educatiei a hotarat ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa fie vineri 10 iunie, in loc de 13 iunie, intrucat zilele de 12 si 13 iunie sunt libere cu ocazia Sarbatorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii.

Directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii ministerului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011. Perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la cinci zile.

Probele scrise de la bacalaureat incep in 27 iunie cu Limba si literatura romana - proba E-a), in 28 iunie este progamata proba E-b), testarea la Limba si literatura materna, in 29 iunie va fi sustinuta proba obligatorie a profilului - proba E-c) - si in 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii, proba E-d).

In 3 iulie vor fi afisate rezultatele, in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in 5-7 iulie, urmand ca in 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Potrivit anuntului facut la sfarsitul lunii mai de ministrul Educatiei Daniel Funeriu, masurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiaza vor fi si mai drastic sanctionati, ei fiind eliminati si primind interdictie de a participa la doua sesiuni.

Citeste si:

5 parteneriate de business de succes. Care este secretul co-fondatorilor Google, Apple si Microsoft

Sunetul banilor, la fiecare gol. Cati bani fac Steaua si CFR Cluj din vanzarea de tricouri, ciocolata si din reclame