MAE aminteste ca, incepand cu data de 14 august 2013, autoritatile egiptene au anuntat ca s-a instituit starea de urgenta si au fost impuse restrictii de circulatie, care se aplica in Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum si Qena, transmite Mediafax.

Este interzisa circulatia in intervalul orar 19.00 si 06.00.

Starea de urgenta va fi valabila 30 de zile. 

"Se recomanda cetatenilor romani care au programate sejururi in stațiunile de la Marea Rosie sa le reprogrameze, iar celor aflati in statiunile Hurghada si Sharm el Sheikh sa nu paraseasca zona hotelurilor si sa renunte la excursiile ce presupun deplasarea in afara lor. Siturile arheologice si muzeele sunt inchise pe o perioada nedeterminata", avertizeaza MAE. 

Totodata, ministerul recomanda operatorilor romani din turism "sa manifeste maximum de profesionalism si sa nu riste viata cetatenilor romani in baza asigurarilor primite de la operatorii egipteni privind siguranța statiunilor egiptene". 

Cetatenii romani care se afla in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Egipt si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.