Retelele electrice de pe raza de activitate a societatii E-Distributie Muntenia au fost afectate din cauza conditiilor meteo deosebite (Cod portocaliu de ninsori si viscol), rafale de vant puternic (pana la 85 km/h) si ger. Pe timpul noptii, echipele E-Distributie au intervenit pentru a remedia avarii aparute la 10 linii de medie tensiune in judetul Giurgiu si la 4 linii de medie tensiune in judetul Ilfov. In dimineata zilei de 6 ianuarie, la ora 8:00, in judetul Ilfov, au ramas nealimentate doua linii electrice aeriene de medie tensiune si 12 posturi de transformare, fiind afectata partial localitatea Petrachioaia. In judetul Giurgiu au ramas nealimentate partial 7 linii electrice aeriene de medie tensiune si 115 posturi de transformare, fiind afectate localitatile Floresti, Greaca, Zboiu. In Bucuresti exista deranjamente punctuale pentru solutionarea carora intervin echipele E-Distributie Muntenia”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit companiei, printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, chiciura depusa pe elemente de retea.

Echipele specializate si ale contractorilor companiei colaboreaza cu autoritatile locale care sprijina interventia echipelor Enel Distributie Mutenia.