Alaturi de director, au fost arestati seful Sectiei de chirurgie plastica, Nicolae Antohi, si medicul Elena Cristina Isac.

In cazul celorlalti medici de la Spitalul de Arsi pentru care s-a propus arestarea preventiva - Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Aurelia Isac -, dar si al unei angajate a unei clinici private, instanta a decis cercetarea sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Cei noua medici de la Spitalul de Arsi si o angajata a unei clinici private au fost retinuti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB) vineri, dupa percheziti si audieri.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizati in dosarul operatiilor estetice pretindeau mita sume cuprinse intre 450 si 3.400 de euro, in functie de tipul interventiei, banii fiind impartiti intre membrii echipei operatorii, iar in cazul in care raportarilor acestora erau validate, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti deconta aproape 5.000 de lei pe operatie.

Procurorii sustin ca pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau suspectii, medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, in baza unor anunturi postate pe internet sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.

Suspectii, medici in specialitatea chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, ofereau consultatii pacientilor care doreau efectuarea unor operatii estetice, atat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, cat si in cadrul unor clinici private, au mai spus anchetatorii.

In acest dosar sunt urmarite penal 26 de persoane, pentru luare de mita, dare de mita, inselaciune si fals intelectual. Cercetarile vizeaza 16 medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, o asistenta medicala si noua pacienti, a precizat PTB.

Anchetatorii au facut, vineri, perchezitii la Spitalul de Arsi si la 22 de adrese din Bucuresti, inclusiv la locuintele unor medici, unde au gasit importante sume de bani. In unele cazuri, perchezitiile au fost intarziate pana la sosirea masinilor de numarat bani, in conditiile in care anchetatorii au gasit la un doctor 170.000 de euro, iar la un altul, 700.000 de lei, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax. Acasa la un alt medic au fost gasiti 50.000 de euro, la un altul, 40.000 de euro, iar la un doctor care fusese in tura de noapte, 1.000 de euro, conform acelorasi surse.