"Din septembrie, copiii vor avea manualul clasic pe masa. Iar in format digital pe manuale. Edu.ro va avea varianta pdf plus o aplicatie multimedia", a explicat Remus Pricopie, ministrul Educatiei.

Aceasta declaratie, facuta in emisiunea "Dupa 20 de ani", i-a enervat pe cei care tiparesc manuale scolare. Reprezentantii Uniunii Editorilor din Romania spun ca ministrului i-a venit ideea cu doar cinci luni inainte ca abecedarele sa ajunga pe mesele copiilor.

Exista voci care acuza sefii din Educatie ca, in spatele deciziilor de publicare a unor manuale noi, s-ar ascunde contracte preferentiale de peste un milion de euro. Asa ca editorii ameninta sa dea in judecata Ministerul Educatiei, daca decida sa tipareasca manuale noi pentru clasa I. In acest razboi, seful Guvernului si-a aratat sustinerea fata de ministrul Remus Pricopie.

Manualele digitale care vor putea  fi accesate de pe orice calculator sau tableta, sunt vazute diferit de parinti.

In plus, pentru a reduce greutatea ghiozdanului, care in unele cazuri ajunge la 10-12 kilograme, ministrul pregateste si manuale semestriale. Vizat ar fi si Abecedarul, care ar putea avea doua volume de anul viitor.