Intrebat unde va gasi Guvernul bani pentru majorarea salariilor bugetarilor, Marian Sarbu a spus ca principala sursa va fi cresterea economica din 2011 si 2012. 

"E vorba de cresterea aceasta din anul 2011. Sunt doua trimestre de crestere, al treilea trimestru e destul de probabil ca va fi tot cu o crestere economica. Pe de alta parte, anul 2012 este prognozat cu o crestere economica intre 3,5% si 4%. Deci aceasta este baza economica pe fondul careia se va putea face o astfel de crestere", a explicat liderul UNPR, potivit Mediafax

Totusi, majorarea salariilor ar putea ramane "doar pe hartie", daca apare o noua criza economica, a mai declarat Marian Sarbu. 

"In cazul in care, Doamne fereste, mai apare un soc economic de natura celui care s-a declansat la sfarsitul anului 2008, lucrurile acestea ar putea sa ramana doar pe hartie. Dar s-a vorbit de o probabilitate destul de scazuta a unei astfel de eventualitati, cu atat mai mult cu cat Romania se afla intr-o situatie economica mult mai buna decat in anii trecuti, 2008-2009", a mai spus fostul ministru al muncii din timpul guvernarii PSD. 

Ieri, premierul Emil Boc a anuntat ca "obiectivul este ca incepand din 1 ianuarie sa incepem recuperarea salariala, dar aceasta depinde de crestere economica, de incadrarea in plafonul pentru bani alocati pentru 2012 si aceste lucruri se vor discuta la legea bugetului pentru anul 2012".

Citeste si:

Europa, cel mai scump rasfat in materie de turism. Topul celor mai piperate destinatii europene. FOTO