Dincolo de acuzatiile de complot cu presedintele impotriva sa, Marica a sustinut despre Marius Ungureanu, cel care l-a acuzat de luare de mita, ca este "un cunoscut consumator de droguri", care a purtat negocieri la Presedintie, in asa fel incat sa declare despre el "lucruri neadevarate".

De asemenea, liderul Sed Lex sustine ca Ungureanu "se lauda" ca presedintele ar fi fost inregistrat in timpul presupusei intalniri si ca, din acest motiv, presedintele "este santajabil".

"Tabla de sah de care se vorbeste a fost construita la Cotroceni de Lazaroiu. Tabla de sah este baronul local si cel care numeste in functie. Blejnar si Ialomitianu nu au forta impotriva baronului local", a mai spus liderul sindical, care a promis ca va prezenta un document privind modul in care se fac numirile in functii.

El a spus ca "in numele cetateanului Marica" ii cere demisia presedintelui si ca se va adresa ambasadelor UE si a SUA, pentru a-si proteja familia si casa.

Reactia Administratiei Prezidentiale

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat ca afirmatiile lui Vasile Marica sunt minciuni. El sustine ca liderul Sed Lex doreste sa abata atentia de la problemele pe care le are.

In plus, Turcan a mentionat ca Presedintia nu doreste sa intre in dialog cu Marica. De asemenea, el a precizat ca, pentru Presedintie, Vasile Marica nu reprezinta un subiect de interes.

De unde a pornit scandalul

Fostul vames Marius Ungureanu l-a acuzat recent pe Vasile Marica de faptul ca a luat spaga de la angajatii din vami, pentru promovare si mentinere in functii.

Ungureanu a declarat ca, din 1997 si pana in 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna, impreuna cu Robert Cristoi si Eugenia Ciobanu, care a fost in sindicatul Unirea, actualui Sed Lex.