Potrivit anuntului publicat pe site-ul ANAF, un numar de 97 de bunuri mobile ce apartin societatilor Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Falciu, Agrocomplex SA Barlad si Ilvas SA Vaslui vor fi scoase la vanzare, prin licitatie publica, pe 19 februarie, la sediul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui, scrie Mediafax.

Toate bunurile scoase la licitatie, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare in perioada 2011-2014, in urma stabilirii unui grafic de esalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui.

"Toate aceste bunuri au fost scoase la licitatie in urma constatarii pierderii valabilitatii esalonarilor si amanarilor la plata acordate societatii Comprest SA Vaslui. Vanzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligatiilor fiscale ramase nestinse. In fapt, societatea in cauza nu a respectat termenele de plata, suma lunara ce trebuia achitata la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei", a declarat directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de esalonare la plata pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, incepand cu 2011.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu sustine ca datoriile catre bugetul de stat vor fi platite si bunurile scoase la licitatie vor fi recuperate.

"In ultimii ani, firmele mele au platit peste 350 de milioane de euro la bugetul de stat, taxe si impozite. Grupul de firme este unul dintre cei mai seriosi contribuabili din tara. Acum am intarziat pana in 15 de zile cu platile si s-au repezit sa faca treaba asta. Pe 27 ianuarie s-a pierdut esalonarea, au trecut 15 zile, iar in a 16-a zi au trecut la executare, cand puteau sa se uite mai bine in urma si sa vada ce sume au platit fimele mele la bugetul de stat. Toate datoriile vor fi platite, utilajele vor fi recuperate. Nu este o scuza, dar prin ce trec firmele mele trec 95% din firmele cu capital romanesc. Cu toate greutatile, societatile mele vor functiona si vor ramane in picioare. Revirimentul se va produce cat de curand”, a precizat omul de afaceri Adrian Porumboiu.

Printre bunurile scoase la vanzare de Finantele Publice se afla autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semanatoare, si instalatii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui. Firma Comprest are ca activitate transportul rutier si realizarea de constructii civile, industriale si agricole.