Potrivit propunerii de modificare, la articolul 1, alineatul (2) din ordonanta va fi introdusa litera n), potrivit careia primesc indemnizatia si parintii care “urmeaza cursuri cu frecventa de masterat in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cel putin unul din parintii copilului are cetatenie romana”.

Modificarea mai prevede ca nu beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului cursantii care o primesc din partea altui stat membru al Uniunii Europene.

Potrivit actului normativ in vigoare, primesc indemnizatia de crestere a copilului si persoanele care urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, dar nu se precizeaza nimic despre cei care studiaza intr-un stat membru UE.

Guvernul a decis, prin legea de reducere a cheltuielilor bugetare, ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa fie diminuata cu 15% pana la sfarsitul anului, plafonul maxim de devenind astfel 3.400 de lei. Nivelul minim al indemnizatiei ramane 600 de lei.