Astfel, in curand, va incepe constructia cinematografului multiplex, centrului de divertisment, care va cuprinde bowling, biliard, jocuri video, dar si alte activitati distractive, precum si a benzinariei, mai sus-anuntate.

Cinematograful este cel mai scump si va costa 19 milioane europentru o suprafata totala de 15.000 metri patrati, care se va adauga la suprafata actuala a centrului comercial Baneasa Shopping City.

Unitatea va avea 13 ecrane si o capacitate de peste 2.700 locuri, constructia urmand sa inceapa in primavara acestui an si sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2011.

Centrul de divertisment va avea o suprafata de 4.000 metri patrati, iar investitia totala este estimata la un milion de euro.

Zona de divertisment va fi, de asemenea, parte integranta a mall-ului Baneasa si va fi situata deasupra ariei de restaurante si cafenele a centrului comercial.

Deschiderea acestei faze va avea loc pana in primavara anului 2011.

Pentru benzinarie, care va include si o spalatorie si un restaurant drive-in, investitia se ridica la doua milioane de euro, constructia urmand sa inceapa in acest an.

Baneasa Shopping City face parte din zona comerciala a proiectului Baneasa, zona care va avea o suprafata de peste 450.000 de metri patrati si mai include un hipermarket Carrefour, un magazin cash&carry Metro, o unitate de tip "do it yourself" Bricostore si doua centre de mobila si decoratiuni interioare, Ikea si Mobexpert.

Proiectul Baneasa acopera o suprafata de 221 hectare.

Pe langa zona comerciala, proiectul include o zona rezidentiala si un parc de afaceri, denumit Baneasa Business &Technology Park.

Investitia este dezvoltata de Baneasa Investments, o companie detinuta de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) si un grup de firme controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte.