"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Mihai Razvan Ungureanu. In continuare, conducerea Serviciului va fi asigurata de adjunctul directorului SIE, domnul general Silviu Predoiu, care va participa si la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Mihai-Razvan Ungureanu a fost numit la conducerea SIE in decembrie 2007.

Desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de premier a fost anuntata luni seara de presedintele Traian Basescu. Ungureanu a prezentat, miercuri dimineata, componenta Cabinetului, ministrii desemnati fiind audiati, in cursul dupa-amiezii, in comisiile parlamentare de specialitate, votul asupra Guvernului urmand sa fie dat joi dimineata de catre plenul Parlamentului.

Miercuri dimineata, intrebat daca se incalca legea prin faptul ca este inca director al SIE si se implica in politica, Ungureanu a spus: "Nu se incalca in nicun fel legea. Va aduceti aminte de presedintele Emil Boc cand a inceput demersurile pentru a deveni prim-ministru al Guvernului, era inca primar al municipiului Cluj".

Intrebat daca va demisiona de la SIE, Ungureanu a spus : "Este implicit, daca votul va fi pozitiv".

Fost ministru de Externe si sef de servicii secrete, Mihai-Razvan Ungureanu revine ca prim-ministru. Cine este premierul desemnat al Romaniei VIDEO