Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, s-a intalnit, vineri, cu o delegatie a companiei Ford Romania, pentru a discuta despre o posibilitate a cresterii numarului locurilor de munca la fabrica Ford din Craiova, anunta reprezentantii ministerului, potrivit News.ro.

In prezent, ministerul lucreaza la crearea de legi prin care angajatorii sa primeasca de la stat, prin finantare europeana, timp de trei ani, echivalentul in lei a 250 de euro pentru fiecare ucenic si valoarea in lei a sumei de 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu conditia de a elibera certificate de ucenici si stagiari, precizeaza MMJS.

"Masurile vizeaza reducerea somajului si calificarea fortei de munca, dar si stimularea angajatorilor si au fost apreciate de reprezentantii companiei americane”, mai arata Ministerul Muncii.

Ford a investit la Craiova, din 2008 pana in prezent, peste un miliard de euro, in productia de vehicule si motoare.

Porducatorul auto a anuntat recent ca 190 de roboti noi sunt in curs de instalare in fabrica Ford Romania de la Craiova, compania pregatindu-se de productia noului model EcoSport, planificata pentru toamna lui 2017.

“Sectia «Caroserii», unde in prezent functioneaza 320 de roboti pentru a sprijini productia B-MAX, trece acum prin schimbari semnificative, deoarece 190 de noi roboti multifunctionali sunt in curs de instalare, iar acest lucru va avea contributii cantitative si calitative majore asupra produsului final. Aproape jumatate din investitia anuntata pentru lansarea productiei modelului EcoSport este folosita in sectia "Caroserii”, care este una dintre cele mai avansate sectii din punct de vedere tehnologic din sistemul de productie Ford pe plan global”, a anuntat Ford Romania.

De asemenea, in sectia "Montaj General" s-a extins una din linii, in prezent aici producandu-se cate un autoturism B-Max la fiecare 100 de secunde.

Conducerea companiei sustine ca transformarile din incinta fabricii de la Craiova sunt dedicate productiei modelului EcoSport, pentru care firma angajeaza peste 900 de persoane.

"Suntem la zi cu tot ceea ce tine de procesul de transformare a fabricii de la Craiova, care este din ce in ce mai mai aproape sa primeasca noul model EcoSport pe liniile sale de productie. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate sa asigure o lansare excelenta a produsului cu atat mai mult cu cat vrem sa aratam ca fabrica de la Craiova este «caminul» potrivit pentru noul EcoSport datorita oamenilor si operatiunilor excelente de care Ford dispune aici”, a declarat John Oldham, presedintele Ford Romania.

Anul trecut, Guvernul a aprobat extinderea pana la 31 decembrie 2025 a perioadei de realizare a productiei de automobile si de motoare asumate de Ford Romania, in conditiile in care pana la finalul anului 2019 producatorul auto a anuntat o investitie suplimentara de minimum 130 de milioane de euro, la Craiova. Potrivit Guvernului, 100 de milioane de euro vor fi folositi pentru introducerea in fabricatie a unui nou model de autovehicul la Craiova si alte 30 de milioane de euro pentru productia de motoare.

Executivul a modificat, in acest sens, o ordonanta de urgenta din 2008 prin care s-a acordat un ajutor de stat de 75 de milioane de euro companiei Ford Romania pentru implementarea si finalizarea proiectelor de investitii in fabrica de automobile si fabrica de motoare de la Craiova, in valoare totala de 869 milioane de euro.