Reprezentantii Ministerului Muncii spun ca revizuirea dosarelor de pensie se va face in baza unei ordonante de urgenta adoptate, miercuri, in sedinta de Guvern.

Revizuirea pensiilor recalculate in baza Legii 119/2010, articolul 1, literele c-h, respectand principiul egalitatii si contributivitatii, a fost initiata de Ministerul Muncii. "Prin Ordonanta de urgenta aprobata la sedinta de Guvern urmeaza sa fie revizuite dosarele personalului auxiliar din justitie, personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari, deputatilor si senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi. In total, sunt 5.522 de dosare care vor fi revizuite", se arata in comunicatul institutiei.

Reprezentantii Casei Nationale de Pensii, prin Casele Teritoriale de Pensii, vor revizui dosarele din oficiu in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta.

Pensiile pot fi revizuite si la cererea beneficiarilor, cu conditia ca acestia sa depuna in termen de 20 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta noi acte care vor fi luate in calcul la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual.

Citeste si

Avertizare de la FMI: criza din Grecia s-ar putea extinde si in SUA

Producatorii trebuie sa mentioneze cat de zgomotoase sunt aparatele electrocasnice