Ministrul Mariana Campeanu a declarat, vineri, la Deva, la o dezbatere pe tema regionalizarii, ca in urma acesteia activitatea administrativa va trece la structura regionala.

"La nivel de regiune o sa se concentreze activitatile administrative, care reprezinta activitati legate de personal, de audit, de economic, si toata activitatea concreta legata de serviciile pentru cetatean va ramane la nivel de judet si incercam sa ne apropiem mai mult, in mai mare masura decat au fost pana acum", a adaugat ministrul Muncii.

Potrivit lui Campeanu, deconcentratele Ministerului Muncii vor fi organizate si la nivel de regiune. Ministrul Muncii considera, totdata, ca regiunile ar trebui sa poarte alte denumiri decat punctele cardinale.

"Eu cred ca este exclus sa ramana denumirea de nord, vest, sud, sud-est, centru si alte puncte cardinale, pentru ca eu nu cred ca Romania trebuie depersonalizata si trebuie sa-si uite denumirile istorice pe care le-a avut de-a lungul timpului. Eu cred ca aceasta problema trebuie pusa la un moment dat", a spus ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a participat, vineri, la o dezbatere pe tema regionalizarii organizata de Prefectura Hunedoara si Confederatia Sindicala Nationala Meridian.