Potrivit ministrului, după această data, aceşti angajatori trebuie să înregistreze în Revisal contractele cu actele adiţionale care să prevadă noul brut.

"Până pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot să acorde bonificaţii. Până în data de 31 martie, ei (angajatorii din privat, n.r.) vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu contractele de muncă, să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că se preferă bonusurile şi că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dar pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal", a spus Vasilescu, citată de Agerpres.

Potrivit ministrului Muncii, angajatorii din mediul privat au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuţiilor.

"Ordonanţa (care prevede transferul contribuţiilor, n.r.) încă se discută la comisiile de specialitate şi nu pot să vin eu, ca ministru, şi să le spun "Daţi-i drumul, fără să discutaţi!". Cine se aşteaptă ca această Ordonanţă să pice în Parlament se înşală amarnic. Nu poate să pice, nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Mă bucur să constat că reprezentanţii din mediul privat au recunoscut, astăzi, că nu a fost o problemă cu transferul contribuţiilor, în sensul să scadă netul angajaţilor aşa cum se spunea, să scadă salariile la două milioane de angajaţi şi tot felul de aberaţii de felul acesta. Am avut discuţii cu cei din mediul privat şi m-am bucurat să constat că ne dau dreptate, în sensul că nu au scăzut neturile la angajaţii, că au rămas ca şi anul trecut sau au fost creşteri oarecare. Funcţionează foarte bine protocolul pe care noi îl avem cu CNSLR Frăţia la nivel judeţean. În fiecare judeţ sunt doi reprezentanţi ai Guvernului şi doi ai CNSLR Frăţia care monitorizează toate cazurile, nu numai acolo unde sunt reprezentanţi ca şi sindicat", a menţionat Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta a precizat, totodată, că reprezentanţii CNSLR Frăţia i-au cerut "câteva corecţii legislative şi, în special, este vorba despre Legea 62 pe care toate sindicatele o aşteaptă cu mare nerăbdare".

Pe de altă parte, ministrul Muncii a dat asigurări că, de la 1 martie 2018, salariile profesorilor vor creşte cu 20%, iar cele ale medicilor şi asistentelor vor urca pe grila din 2022.

Sanitas: 5.000 de cadre medicale au pierdut până la 1.000 lei din salariu

Cel mult 5.000 de persoane care activează în domeniul Sănătăţii au pierdut la salariu sume cuprinse între 186 şi 1.000 de lei, a declarat, luni, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

"Scăderi salariale în domeniul Sănătăţii au fost înregistrate în cazul celor care cu funcţii mari. Aici este vorba despre şefii de centre din asistenţa socială, de personalul din DSP-uri, funcţionarii publici şi cei din conducere. Am mai avut probleme cu directorii economici din spitale, cu directorii de îngrijiri... Este culmea că, totuşi, şeful să aibă mai puţin decât cel pe care îl reprezintă. Nu în ultimul rând, am mai avut probleme la nivelul asistenţei din prefecturi (...). De asemenea, farmaciştii au avut probleme, şi care la Gradaţia 5 ieşeau din acea zonă a grilei, după majorarea cu 25%. Avem şi lipsa unora, cum ar fi chimiştii, biochimiştii pe care noi îi reprezentăm, iar ei nu au fost duşi mai aproape de partea de medic ca şi studii şi au rămas într-o zonă în care suntem acuzaţi că nu am ridicat mai sus. Ordonanţa 91 ne oferă posibilitatea să mai facem modificări, dar nu ştim încă, pentru că acest lucru înseamnă bani. Funcţionarii publici au probleme pentru că, de exemplu, în DSP-uri lucrează trei într-un birou şi iau trei salarii diferite. Nu sunt scăderi uriaşe de salarii, dar sunt de 200-300 de lei. În sectorul pe care îl reprezint sunt până în 5.000 de persoane care au pierdut bani la salariu, cu sume cuprinse între 186 şi 1.000 de lei", a explicat Bărăscu.

La începutul lunii februarie, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, afirma că Ministerul Sănătăţii urmează să elaboreze un regulament de sporuri, împreună cu sindicatele, pentru angajaţii care lucrează în Sănătate.

"Dacă nici în Sănătate nu sunt mulţumiţi, nu ştiu ce să mai spunem, pentru că acolo ştiţi foarte bine ce majorări salariale sunt. Noi am avut foarte multe discuţii cu cei din Sănătate, a rămas ca Ministerul Sănătăţii să elaboreze un regulament de sporuri, chiar împreună cu sindicatele, nu ştiu ce s-a mai întâmplat între timp, dar este obligatoriu ca el să fie gata până în luna martie. Dacă au ceva de reclamat, noi îi aşteptăm la minister să stăm de vorbă cu ei şi ei ştiu că de fiecare dată când au discutat cu noi li s-au rezolvat toate problemele, ca dovadă Ordonanţa 91 care s-a emis în luna decembrie", a spus Vasilescu la Palatul Parlamentului, întrebată cum comentează faptul că angajaţii din Sănătate au anunţat că nu sunt mulţumiţi de Legea salarizării și că le scad salariile.

La momentul respectiv, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas preciza, într-un comunicat de presă, că există din ce în ce mai multe premise care conduc la posibilitatea declanşării conflictului de muncă la nivelul sectoarelor Sănătate şi Asistenţă socială şi solicită public noii echipe guvernamentale să găsească soluţii viabile pentru ca salariile tuturor categoriilor profesionale din cele două domenii de activitate să înregistreze creşteri de la 1 martie 2018, în concordanţă cu promisiunile exprimate de guvernanţi pe parcursul anului 2017.