"În ceea ce priveşte angajaţii din mediul privat, (...) văd un pericol, în acest moment. Sunt omul care înţelege constrângerile financiare pe care le au în acest moment angajatorii. În momentul în care ţi s-au întrerupt contractele, în momentul în care ai probleme de încasări, în mod evident e nevoie să iei soluţii excepţionale, pentru că nu mai ai resurse din care să acoperi salariile angajaţilor. Cu toate acestea, apreciez că nu trebuie să ne expunem pericolului ca angajatorii să apeleze din prima la clauza privind forţa majoră. Există variante alternative. Forţa majoră, în momentul în care este activată, lasă angajaţii fără nicio formă de venit. Este vorba despre o clauză prin care angajatorul poate spune angajatului, în condiţii excepţionale, că de mâine nu mai vine la serviciu, ceea ce înseamnă că respectiva persoană nu mai beneficiază de nicio formă de sprijin, de niciun tip de sprijin pentru a putea să-şi continue viaţa în condiţii normale, beneficiind de resurse. Şi cred că a venit momentul să dau un semnal în acest sens: Nu trebuie abuzat de clauza de forţă majoră din contractul de muncă!", a afirmat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Şeful interimar al Muncii a recomandat angajatorilor afectaţi economic de criza coronavirusului să aleagă varianta plasării angajaţilor în şomaj tehnic, în loc de activarea clauzei de forţă majoră.

"Trebuie găsite toate soluţiile, una dintre ele fiind, de exemplu, şomajul tehnic, prin care să păstreze legătura cu angajaţii, în sensul în care şomajul tehnic face ca o anumită perioadă, până se redresează entitatea respectivă, persoana să fie în situaţia de a-şi primi o parte din salariu, 75%, astfel încât, plecând de la premisa că respectiva societate se redresează, să poată reprimi personalul în care bănuiesc că a investit, în formarea lui, şi de care are nevoie pentru continuarea activităţii. (...) Din punctul meu de vedere, aceasta este o clauză extremă şi cred că putem evita activarea ei, în condiţiile în care există resurse în companii care să permită acordarea unor bani sub formă de şomaj tehnic. Nu pot să apreciez pentru toţi angajatorii, sunt situaţii şi situaţii", a explicat Alexandru.

Ea a precizat că a cerut angajaţilor Inspecţiei Muncii să verifice dacă angajatorii iau cele mai bune decizii în beneficiul angajaţilor.

"Cu siguranţă, în perioada următoare, dacă se impune, va trebui să găsim o serie de soluţii pentru angajatori, astfel încât ei să nu intre în situaţii de blocaj şi din blocajul lor să decurgă consecinţe pentru angajaţi. (...) Am cerut angajaţilor Inspecţiei Muncii şi Inspectoratelor Teritoriale de Muncă să facă un efort şi să iasă, în această perioadă, din paradigma organului de control în cea a unei entităţi care vine în sprijinul angajatorilor. Mesajele pe care le dau acum le voi transpune în instrucţiuni pe care angajaţii ITM să le aibă asupra lor şi să iasă din birou, să comunice cu angajatorii şi să se asigure că aceştia iau soluţiile legale pentru binele companiei pe care o conduc, respectiv pentru binele angajaţilor", a adăugat Violeta Alexandru.

IMM-urile cer ajutor de stat pentru plata salariilor

De partea cealaltă, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, Florin Jianu, a declarat că firmele care se află în dificultate în această perioadă, precum cele din turism, transporturi sau construcţii de maşini, trebuie ajutate şi este nevoie de scheme de ajutor de stat care să sprijine plata salariilor.

Acesta a precizat că, în cadrul reuniunii Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei Covid-19, s-a discutat şi despre amânarea cu o lună sau două a termenului de plată pentru contribuţii, în cazul IMM-urilor.

"În primul rând ar trebui să ajutăm, în această perioadă, firmele care au angajaţi care se află în dificultate, dacă vorbim concret, de turism, de transporturi, de domeniul construcţiilor de maşini. În aceste domenii care sunt afectate imediat putem să construim nişte scheme de ajutor de stat care să ajute, practic să sprijine, plata salariilor. Ministrul Finanţelor a discutat despre posibilitatea schimbării termenului de plată pentru contribuţii, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, amânarea cu o lună sau două de zile, acestea fiind nişte măsuri concrete. Alte tipuri de măsuri pe care noi le-am identificat, noi cei de la întreprinderile mici şi mijlocii am propus aceste măsuri, să vedem dacă ele vor fi puse în practică: am spus că firmele, scăzându-le în acest moment comenzile şi contractele comerciale, au nevoie de capital de lucru. Capitalul de lucru se poate realiza prin nişte împrumuturi cu dobânda zero, cu garanţii de la stat, astfel încât statul pune un leu şi sistemul de multiplicare ajută mult mai multe firme", a explicat Jianu.

Acesta a subliniat că nu a fost luată încă o decizie în acest sens, dar urmează o nouă întâlnire a comitetului, peste o săptămână, şi vor fi anunţate măsuri concrete.

"Propunerile sunt mai mult sau mai puţin aceleaşi în diverse ţări ale UE. Nu s-a luat azi o decizie asupra acestor propuneri. A fost o colecţie de propuneri din partea stakeholderilor şi pe ceea ce înseamnă export, dar şi alte domenii diverse.(...) Eu am cerut un termen foarte clar pentru ca aceste propuneri să fie puse în practică, pentru că există o presiune mare din partea întreprinderilor mici şi mijlocii, cel puţin. S-a luat decizia ca într-o săptămână să se vină cu o serie de decizii, tocmai pentru că multe dintre ele au impact asupra bugetului de stat. Înţelegem acest lucru. În această perioadă cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi de faptul că trebuie să avem grijă şi de angajaţi şi de angajatori, dar şi de presiunea pe bugetul de stat. Practic, peste o săptămână se reîntâlneşte acest comitet şi vor fi măsuri concrete", a spus preşedintele CNIMPMMR.

Întrebat prin ce acte normative vor putea fi adoptate aceste măsuri, ţinând cont de faptul cu deocamdată avem un Guvern interimar, Jianu a răspuns că propunerile din partea Consiliului IMM-urilor sunt la nivel de Hotărâre de Guvern, ceea ce poate fi foarte simplu, "o modificare" şi la nivel de Ordin de ministru. Potrivit acestuia, o problemă mai mare ar fi legată de amânarea la plată, pentru contribuţii, deoarece aceasta ar presupune modificarea Codului Fiscal prin Ordonanţă de Urgenţă.