"Astazi, la ora 13,00, premierul ii primeste pe reprezentantii confederatiilor sindicale reprezentative. Se va demara procedura in urma discutiilor pe care le avem. Ministerul Muncii a prezentat si o sa prezinte proiectul, care intr-adevar exista si a fost redactat de Ministerul Finantelor Publice impreuna cu Comisia Nationala de Prognoza, insa in sedinta de Guvern din aceasta saptamana s-a ridicat problema elaborarii unui studiu pentru intreprinderile mici si mijlocii, care au semnalat o grevare a domniilor lor cu privire la majorarea in cuantumul pe care l-ati prevazut pentru ianuarie 2016. Deci problema se afla pe agenda Guvernului", a spus Claudia-Ana Costea, potrivit Agerpres.

Intrebarea a fost adresata de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, care a precizat ca exista un studiu de impact cu privire la aplicarea unei majorari a salariului minim si ca acest studiu a fost realizat de Comisia Nationala de Prognoza.  

De asemenea, aceasta a spus, la audierile de avizare a bugetului Ministerului din comisiile de specialitate, ca a fost convocata de presedintele Klaus Iohannis, dar a refuzat sa ofere amanunte cu privire la motivul chemarii.