"Intelegeti un lucru, ca trebuie sa va insusiti acele notiuni pe care le capatati, fie ca sunt teoretice sau practice. Nu mai merge ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, acum angajatorii au inceput sa fie preocupati de faptul ca a scazut foarte mult calitatea fortei de munca in Romania. Deci, nu mai putem vorbi de o forta de munca calificata, nu ma referer numai la faptul ca o serie intreaga de profesii industriale – sa le zicem – au disparut, dar si forta de munca chiar din domeniul umanist... si aceasta a scazut din punct de vedere al calitatii", le-a spus Mariana Campeanu tinerilor din PNL, in cadrul unui discurs la Scoala de Vara de la Constanta.

"Nu mai faceti pur si simplu o vanatoare pentru masterate si diplome de nu stiu ce fel, ca nu o sa va foloseasca la nimic. Daca faceti unul sau doua, dar faceti-le serios si plecati de acolo cu niste notiuni care o sa va foloseasca. Degeaba va umpleti geamantanul de hartie, ca nu o sa va foloseasca la nimic", a adaugat oficialul.

Ministrul Muncii a fost intrebat de tinerii liberali despre modalitatea in care perioada de practica va putea fi considerata vechime in munca. Ea a mentionat ca in cazul in care la finalul perioadei de practica ar exista un test de aptitudini, atunci ar putea fi inclusa aceasta perioada in vechimea in munca si astfel va fi recunoscuta de catre angajator.

"Asa cum se face la ora actuala practica, stiti si voi ca alergati dupa adeverinte, ca ati facut practica nu stiu pe unde si de fapt practica nu exista. Niciun angajator nu o sa recunoasca o astfel de practica, poate sa fie prevazuta in o mie de legi", a mentionat ministrul.