"Noi acum primul ajutor il dam de regula prin serviciile medicale, prin SMURD de regula. Dar ne gandim deja sa facem un proiect de educatie si sa incepem din scoala. Am vorbit cu colegul meu, cu ministrul Educatiei, si - anul asta nu reusim - dar de la anul sa introducem in programa scolara ore de educatie sanitara, in care va intra si primul ajutor", a spus Nicolescu.

Oficialul a aratat ca se incearca, de asemenea, si revizuirea medicinii scolare, despre care a afirmat ca astazi "e la pamant" si ca "de fapt, nu mai exista", ca si medicina comunitara.

"Sunt capitole din legea sanatatii pe care le vom modifica in acest an si sigur, pe masura ce vom avea fonduri ca sa facem si achizitii, o vom pune in aplicare. Cream cadrul legal deocamdata si sper ca in doi-trei ani de zile, daca Dumnezeu ne ajuta, sa avem bani mai multi si eu sper sa mearga economia Romaniei ca sa avem bani mai multi, de acolo sa putem sa disponibilizam. Dar poate sa sensibilizam autoritatile locale, sa incerce si ele sa se implice, ca nu costa mult, si poate in anumite puncte importante din localitati, acolo unde autoritatile locale ar trebui sa stie ca se pot intampla accidente mai multe, ca pot avea loc evenimente nefericite mai multe, sa faca asa ceva", a precizat Nicolaescu, potrivit Mediafax.