"Agentia nu are nicio vina. Toate obligatiile si toata raspunderea in cazul unui accident revin, prin contract, firmei de transport", a spus Grapini.

Si reprezentantii agentiei de turism au anuntat ca in urma controlului ANT nu au fost gasite nereguli.

"In urma controlului efectuat astazi, 25.06.2013, la sediul operational Mareea din Bucuresti de catre organele abilitate ale Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) a fost emisa o nota de constatare prin care se arata ca agentia Mareea functioneaza in baza licentei de turism valabile. S-a constatat ca administratorul societatii detine brevet de turism si ca societatea este in posesia tuturor documentelor si avizelor necesare valabile (polite de asigurare si insolventa la Generali)", se arata intr-un comunicat al Mareea.

Referitor la documentatia privind excursia organizata in Muntenegru, s-a constatat, potrivit reprezentantilor Mareea, ca exista documentele necesare incheiate cu agentiile revanzatoare si turistii, precum si cu firma Gregory Tour Holiday, care a asigurat pe baza de contract serviciile de transport.

Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a cerut in scris Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) sa verifice agentia de turism care a organizat circuitul in Muntenegru si ca asteapta concluziile pana la sfarsitul zilei.

Ea a afirmat ca legile ar trebui sa fie mai aspre in Romania, iar o eventuala lipsa de responsabilitate a celor care controleaza mijloacele de transport si soferii sa fie sanctionata mai drastic.

"In principiu, responsabilitatea este a firmei de transport. Sper ca pana la sfarsitul acestei zile sa am referatul facut de directia de control din ANT", a mai spus ministrul.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Razvan Filipescu, a dispus luni un control la agentia de turism Mareea Travel, autoritatea precizand ca nu are competente legale pentru verificarea firmei de transport implicata in accident.

Mareea este una dintre cele mai importante agentii de turism din Romania, cu afaceri de 64 milioane de lei anul trecut, plasandu-se pe pozitia a 9-a la nivel national dupa nivelul vanzarilor.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat, duminica in jurul orei 18.00 a Romaniei, intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 18 morti si 29 de raniti. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorita, capitala Muntenegrului.