Toate acestea inaintea sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor, in care se va dezbate Legea Agentiei Nationale de Integritate.

Mircea Geoana a fost invitat sa dea explicatii conducerii partidului, dupa ce l-a criticat pe liderul PSD, Victor Ponta.

Sunt colegi care se gandesc ca ar fi bine ca Geoana sa se abtina, cel putin o vreme, de la comentarii.

"Ar trebui sa mai ia si el o pauza, are sustinerea PSD pentru sefia Senatului", spune Liviu Dragnea, secretar general PSD.

"Partidul trebuie sa mearga intr-o singura directie acum. Este o perioada foarte importanta si nu ne putem permite sa mergem cu doua mesaje in acelasi timp", a declarat Adrian Nastase, presedinte CN al PSD.

Un lucru este sigur: Mircea Geoana ramane presedintele Senatului cu sustinerea unanima a conducerii PSD. Conducerea PSD a decis sa ii impuna, insa, lui Geoana ca timp de sase luni sa nu faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului.

"Important este ca sa punem partidul pe primul loc si oamenii pe primul loc si cred ca, din acest moment, discutiile in contradictoriu ar trebui sa conduca mai degraba catre solutii concrete pentru tara", a declarat el, la iesirea din sediul PSD.

Geoana a negat ca ar fi fost sanctionat de catre conducerea PSD.

"Am stabilit cu totii, prin vot unanim, ca in aceste momente atat de dificile PSD nu poate avea doua directii, nu poate avea doua volane, nu poate avea doua pozitii, una a BPN, a conducerii legitime si una a domnului Geoana. Iar decizia aceasta arata foarte clar si sanctiunea care va fi aplicata daca domnul Geoana intelege sa incalce aceasta decizie a BPN", a spus Victor Ponta.

Tensiuni sunt si in tabara puterii. Mai multi parlamentari PD-L cer o conducere interimara a partidului pe motiv ca premierul si ministrii nu se pot ocupa si de treburile interne ale formatiunii.

"Trebuie sa ne asumam guvernarea si lucrul acesta se intampla, dar avem nevoie de o conducere interimara. Daca ignoram realitatea, este in defavoarea partidului", este de parere Sulfina Barbu, deputat PD-L.

Cei vizati nici nu vor sa auda de asa ceva.

"Nici vorba de asa ceva. Si premierul si noi avem timp si de partid", sustine Adriean Videanu.

Corul razvratitilor din PD-L a fost acuzat, in schimb, ca nu face nimic pentru partid.