Profesoara de romana Lavinia Bit, cercetata pentru trafic de influenta, a fost inregistrata audio-video de catre anchetatori in timp ce spunea ce sume trebuie platite pentru promovarea probelor de la bacalaureat, scrie Mediafax.

Conform unei inregistrari, pentru proba de matematica se plateau 500 de euro, iar pentru romana sau biologie - 450 de euro.

Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat ca pentru fiecare proba se cerea intre 300 si 500 de euro, iar suma crestea cu 50-100 de euro pentru fiecare punct in plus. Candidatii ar fi platit si 900 de euro pentru a promova bacalaureatul in acest fel.

Procurori ai Parchetului Tribunalului Arad au descins, in noaptea de duminica spre luni, la locuintele inspectorilor scolari Mihai Spanu si Simona Crisnic si la locuinta profesoarei Lavinia Bit, ridicand mai multe probe intr-un dosar de trafic de influenta la bacalaureat, dupa ce suspectii ar fi primit bani in schimbul promisiunii ca vor ajuta mai multi candidati sa promoveze examenul.

Inspectorii scolari Mihai Spanu si Simona Crisnic si profesoara Lavinia Bit au fost audiati de procurori, pe parcursul noptii, iar Spanu, adjunct al sefului Inspectoratului Scolar Judetean Arad, a fost retinut pentru 24 de ore, ceilalti doi suspecti fiind cercetati in libertate.

Toate informatiile despre examenul de bacalaureat le gasiti pe www.stirileprotv.ro.