Toate probele au fost sigilate si transportate la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, unde medicii vor incerca sa extraga ADN-ul si sa il compare apoi cu cel luat de la rudele de gradul I, fiul - Valentin si fratele dictatorului - Ion Ceausescu.

Valentin, impreuna cu sora sa Zoia, au inceput in urma cu  6 ani demersurile juridice pentru exhumarea trupurilor celor doi. Mai intai pentru a fi siguri ca acolo se afla parintii lor si apoi pentru a-i putea ingropa crestineste.

Fiica sotilor Ceausescu a vrut sa arate ca parintii sai nu sunt ingropati in cimitirul Ghencea Militar, asa cum sustin autoritatile. Desi Zoia a cerut dezgroparea parintilor in repetate randuri, magistratii au respins cererea sa.

In 2005, tribunalul obliga Ministerul Apararii sa demonstreze ca sotii Ceausescu au fost ingropati in cimitirul Ghencea Militar, dar cererea de concesionare a mormintelor a fost respinsa.

Dupa moartea Zoiei Ceausescu, survenita in 2006, fratele acesteia, Valentin, a continuat demersurile privind deshumarea. In 2009, acesta si Mircea Oprean, sotul Zoiei, au obtinut certificatul de concesiune a mormontelor.